maanantai 20. lokakuuta 2014

Caesarpiirakka


Caesarpiirakan ohje ison kuvan keran Yhteishyvän Ruoka-liiteessä oli sen verran herkullisen näköinen, että sitä piti tietysti heti kokeilla hieman soveltaen. Ei hassumpi piirakka :).

Caesarpiirakka

Pohja
100 g suolatonta voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 muna

Täyte
4 broilerin rintafilettä suikaleina
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
3 anjovisfilettä hienonnettuna
1/2 tl suolaa

Muna-maito-kermaseos
3 munaa
2,5 dl paksua ruokakermaa
1/2 dl maitoa
150 g parmesanraastetta
ripaus mustapippuria

Pinnalle
1 pkt pekonia
jääsalaattia
parmesanlastuja

Nypi pehmeä voi ja jauhot. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja laita jääkaappiin.

Paista broilerisuikaleet. Lisää lopussa sipulit, suola ja anjovis. Kaada taikinapohjalle.
Sekoita muna-maito-kermaseoksen aineet ja kaada broilerisuikaleiden päälle. Paista 200 asteessa 40 minuuttia.

Paista sillä välin pekoniviipaleet. Silppua salaatti ja tee parmesanlastuja. Ripottele nämä kypsän piirakan pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti