keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Lihapyörykät


Makoiset lihapullat ovat kestosuosikki ja maistuvat aina :).

Lihapyörykät
3/4 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 muna
1/2 dl lehtipersiljaa
1 rkl basilikaa silputtuna
1 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 tl mustapippuria myllystä
400 g paistijauhelihaa

Imeytä korppujauhot veteen. Lisää joukkoon muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina ja tee pieniä pyöryköitä. Paista 200-asteisessa uunissa.

Kastike
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
noin 300 g tomaattimurskaa
2 tl paprikajauhetta

Kuumenna ainekset kattilassa ja hauduta noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti