Jouluna nautimme perinteisistä jouluherkuista, mutta lähes joka joulu tulee kokeiltua jotakin uutta. Niin nytkin. Tällä kertaa koristelin kinkun tähtianiksilla ja rosmariinilla neilikoiden sijaan. Ostin myös kalkkunarullan, mutta paistan sen vasta joulun jälkeen.
Joulupuuron tein ohrasuurimoista perinteisen riisipuuron sijaan. Alkupaloissakin oli yksi uusi kokeilu. Lisäksi tein raikkaan salaatin jouluruuan seuraksi. Tässä tämänkertainen jouluaaton menu kokonaisuudessaan:
Lounas
ohrasuurimouunipuuro
sekahedelmäkiisseli
kinkkumaistiaiset
Tervetuliaisjuoma
vaalea glögi - calvadosia ja omanamehua
pähkinöitä, manteleita ja kuivattuja hedelmiä, suolatikkuja sekä suklaakonvehteja
Alkupalat
shampanjaa
maalaispateeleipiä punasipuli-cumberlandkastikkeella
lohi-juustotäytteisiä suolakeksejä
juusto-rypäletikkuja
Salaatti
punamangoldia
jääsalaattia
hunajamelonia
tummia rypäleitä
pehmeää vuohenjuustoa
paahdettuja pinjansiemeniä
Pääruoka
punaviiniä
kinkku
lanttu-, porkkanalaatikot, imelletty ja tavallinen perunasose
rosolli
graavilohi
Jälkiruoka
kahvi, tee
joulutortut
nimikkopipaprit
tumma taatelikakku
stollen
suklaakonvehteja
Ja jälleen kerran huomasin, että kaikkea oli tullut tehtyä reippaasti eli vieraita olisi voinut olla tuplaten tuo kymmenen henkilöä. No, ruoka ei ainakaan loppunut kesken :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti