sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Välimerellinen kasvispaistos ja kanafileet vuohenjuuston kera


Tänään herkuttelimme välimerellisellä kasvispaistoksella ja kanafileillä vuohenjuuston kera. Ateriakokonaisuus oli mainio ja sai ruokakriitikoiltani loistopisteet :).

Välimerellinen kasvispaistos 

4 isoa keitettyä perunaa - jauhoinen lajike
4 isoa tomaattia
1 kesäkurpitsa
merisuolaa sitruuna twistillä
mustapippuria
1 tl rosmariinia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
oliiviöljyä
parmesania lastuina

Keitä ensin perunat ja kuori ne sitten. Leikkaa perunat, tomaatit ja kesäkurpitsa noin 1/2 sentin viipaleiksi. Paista kesäkurpitsaviipaleet pannulla molemmilta puolilta niin, että saavat hitusen väriä. Lado kasvisviipaleet vuorotellen vuokaan. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria, rosmariinia ja valkosipulia. Lisää lopuksi oliiviöljyä pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää pinnalle vielä rosmariinia ja parmesanlastuja.


Kanafileet

8 pientä kanafilettä
vuohenjuustoa
merisuolaa sitruuna twistillä
mustapippuria

8 vuohenjuustoviipaletta

öljyä paistamiseen

Sillä välin kun kasvispaitos on uunissa, nuiji kanafileet ohuiksi ja mausta ne. Paista fileet pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lämmitä lopuksi pannulla vuohenjuustoviipaleet. Lisää vuohenjuusto paistettujen kanafileiden päälle ja lisää lopuksi pisara viikunalla maustettua glazea pinnalle.



Tarjoile raikkaan salaatin kera. Ja ruokajuomaksi sopii vaikkapa tämä itselleni uusi tuttavuus Italiasta - PerlApp.


Ja sitten herkuttelemaan :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti