perjantai 17. marraskuuta 2017

Kasvispihvit


Kasvisten määrä perheemme aterioilla on selkeästi lisääntynyt viime aikoina siitä yksinkertaisesta syystä, kun olo on vain niin paljon parempi ja kevyempi. Toki lihaakin aina välillä tulee kokkailtua, mutta harvemmin. Tällä kertaa sain inspiraatiota Smart mat -lehdestä, jonka kasvispihviohjeesta tein oman sovelluksen.


Kasvispihvit

1 dl kokonaisia ohrasuurimoita keitettynä
2 kesäkurpitsaa raastettuna
1/4 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 muna
5 rkl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
100 g fetajuustoa pieniä palasina tai murusina

Keitä ohrasuurimot. Raasta kesäkurpitsat ja laita ne lävikköön ja lisää ripaus suolaa. Anna niiden olla lävikössä noin 20 minuuttia ja painele ylimääräinen vesi pois. Silppua sillä välin muut ainekset ja sekoita kaikki lopuksi kulhossa. Nostele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille nokareita ja painele ne ohuiksi pihveiksi. Paista 100-asteisessa uunissa tunnin ajan. Pihvit hajoavat helposti, joten parhaiten ne saa nostettua kakkulapiolla.

Lisukkeeksi tein hedelmäistä salaattia, jossa oli jääsalaattia, persimonia, granaattiomenaa ja hunajamelonia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti