tiistai 21. marraskuuta 2017

Tofupalat kasvisten kera


Leivitetyt ja paistetut tofupalat uunikasvisten ja hedelmäisen salaatin kera ovat yllättäen nousseet tämän syksyn suosikkiateriaksi meillä.


Tofupalat

noin 600 g maustamatonta tofua
yrttisuolaa
mustapippuria
2 munaa
noin 2 dl parmesan raastetta
noin 1-1,5 dl korppujauhoja
suolatonta voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Leikkaa tofu palasiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita munat lasissa ja kaada syvälle lautaselle ja kieritä tofupalat munassa. Tee toiselle lautaselle parmesanraaste-korppujauhoseos. Nostele palat juusto-korppujauhoseokseen ja kierittele ne hyvin siinä. Nostele palat leivinpaperille hetkeksi. Paista ne öljy-voiseoksessa kauniin ruskeiksi.


Uunikasvikset

rasia sieniä
parsakaali
kesäkurpitsa
paprika
kirsikkatomaatteja
valkosipulia
timjamia
tilkka öljyä
ripaus mustapippuria

Pilko kasvikset. Esipaista paprikaa ja kesäkurpitsaa öljyssä. Keitä parsakaalia muutama minuutti. Sekoita esikypsennetyt ja muut kasvikset uunivuoassa ja mausta kevyesti. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.


Hedelmäinen salaatti

ruukku jääsalaattia
1-2 persimonia
1 granaattiomena
1/2 cantaloupe

Pese salaatti ja pilko se, kuori persimoni ja cantaloupe ja paloittele ne. Irrota granaattiomenan siemenet salaatin päälle.


Maukas ateria, johon ei ihan heti kyllästy 😋.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti