lauantai 18. marraskuuta 2017

Sämpylät


Uunituoreet sämpylät ovat aivan parasta. Meillä niitä kuluu lähes aterialla kuin aterialla, joten sain samalla pakkaseen yhden pussin. Yksi pellillinen katosi lähes samantein. 😋


Rouhesämpylät

0,5 litraa noin 42-asteista vettä
1 dl rouheista sämpyläjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl kaurahiutaleita
noin 10 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
vettä voiteluun
siemeniä esim. kurpitsan, seesamin ja pellavan siemeniä pinnalle

Lämmitä vesi. Sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja sekoita ne veteen. Lisää suola ja hunaja. Lisää sitten kaurahiutaleet ja loput jauhot vähitellen taikinaa vaivaten. Anna kohota 30 minuuttia. Leivo pitkäksi tangoksi ja leikkaa siitä sopivan kokoisia nyyttejä. Pyörittele palloiksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Voitele vedellä ja ripottele siemeniä pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti