perjantai 5. lokakuuta 2018

Lohta, parsaa ja nuudeleita aasialaisella twistillä


Lohta ja täysjyvänuudeleita parsan kera on mainio pikaruoka arki-iltaan. Iltaisin teemme aina kunnon ruuan koko perheelle. Lapset kaipaavat kunnon ateriaa iltaisin, mutta olen oppinut siihen myös itse. Pyöräilyn tai circuittreenin jälkeen on hyvä tankata hiilareita ja saada myös proteiinia. Treenin jälkeen kun syö kunnolla, maistuu myös uni hyvin.


Lohta aasialaisella twistillä

noin 400 g lohta

Marinadi
1/2 dl tummaa soijakastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä

seesaminsiemeniä
4-5 retiisiä
2-3 kevätsipulia

täysjyvänuudeleita
vettä

nippu vihreää parsaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Irrota lohesta nahka ja pilko lohi pieniksi paloiksi. Sekoita marinadi ja lisää lohipalat joukkoon. Anna marinoitua hetki. Paista lohet pannulla. Lisää kypsien lohipalojen päälle seesaminsiemeniä, kevätsipulia ja retiisiviipaleet.


Keitä täysjyvänuudelit ohjeen mukaan.

Kuori parsat ja mausta. Grillaa parsaa grillivastuksen alla uunissa 5-6 minuuttia.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti