Lohta ja täysjyvänuudeleita parsan kera on mainio pikaruoka arki-iltaan. Iltaisin teemme aina kunnon ruuan koko perheelle. Lapset kaipaavat kunnon ateriaa iltaisin, mutta olen oppinut siihen myös itse. Pyöräilyn tai circuittreenin jälkeen on hyvä tankata hiilareita ja saada myös proteiinia. Treenin jälkeen kun syö kunnolla, maistuu myös uni hyvin.
Lohta aasialaisella twistillä
noin 400 g lohta
Marinadi
1/2 dl tummaa soijakastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
seesaminsiemeniä
4-5 retiisiä
2-3 kevätsipulia
täysjyvänuudeleita
vettä
nippu vihreää parsaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Irrota lohesta nahka ja pilko lohi pieniksi paloiksi. Sekoita marinadi ja lisää lohipalat joukkoon. Anna marinoitua hetki. Paista lohet pannulla. Lisää kypsien lohipalojen päälle seesaminsiemeniä, kevätsipulia ja retiisiviipaleet.
Keitä täysjyvänuudelit ohjeen mukaan.
Kuori parsat ja mausta. Grillaa parsaa grillivastuksen alla uunissa 5-6 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti