Tämän ohjeen löysin Pirkasta. Lohen, tomaatin, erilaisten yrttien sekä vuohenjuuston yhdistelmä vaikutti mainiolta, joten eikun kokeilemaan. Hyväähän siitä tuli. Tosin hitusen jälleen sovelsin ohjetta ja muuttelin aineksia sopimaan paremmin omaan makuuni.
Vuohenjuustolohi
400-500 g luomulohta
yrttisuolaa
sitruunapippuria
rypsiöljyä
Lorauta vuokaan öljyä ja aseta lohi nahkapuoli alaspäin. Vedä viillot pintaan. Mausta yrttisuolalla ja sitruunapippurilla. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää pinnalle tomaatti-yrttiseos sekä vuohenjuustot. Jatka sitten paistamista 10 minuuttia.
Tomaatti-yrttiseos
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 tomaattia
1-2 rkl öljyä
tuoretta timjamia
basilikaa
lehtipersiljaa
mustapippuria
suolaa
Kuullota silputtua sipulia ja lisää muuta ainekset joukkoon. Lisää seos esipaistetun lohen päälle. Asettele vuohenjuustoviipaleet päällimmäiseksi ja paista vielä 10 minuuttia.
Tarjoile salaatin ja timjamiperunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti