maanantai 30. joulukuuta 2019
Kasvis-kalkkunapiirakka
Mikäli joulusta jäi kalkkunaa tai kinkkua jäljelle, voi sen hyvin hyödyntää piirakassa. Tässä yksi vaihtoehto. Siitä tuli oikein maukas 😋.
Kasvis-kalkkunapiirakka
Pohja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl kylmää vettä
Sekoita ainekset keskenään ja painele taikina piirakkavuokaan. Pistele haarukalla reikiä ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin. Tee sillä välin täyte. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia 200 asteessa ja laita sen jälkeen täyte ja jatka paistamista vielä 25 minuuttia.
Täyte
Noin 150 g kalkkunaleikettä kuutioina
2 dl tuoretta baby pinaatin lehtiä silputtuna
5-6 lehtikaalin lehteä perattuna ja silputtuna
1 suippo paprika kuutioituna
3 valkosipulin kynttä murskattuna
vesikrassia
10 kirsikka- tai pisaratomaattia puolitettuina
suolaa
mustapippuria
3 rkl ranskankermaa
3-4 munaa
suolaa
mustapippuria
Sekoita kuivat ainekset ja kaada ne esipaistetulle piirakkapohjalle. Kaada lopuksi vielä muna-ranskankermaseos päälle. Jatka paistamista vielä 25 minuuttia 200 asteessa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti