maanantai 30. joulukuuta 2019

Kasvis-kalkkunapiirakka


Mikäli joulusta jäi kalkkunaa tai kinkkua jäljelle, voi sen hyvin hyödyntää piirakassa. Tässä yksi vaihtoehto. Siitä tuli oikein maukas 😋.


Kasvis-kalkkunapiirakka

Pohja

2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl kylmää vettä

Sekoita ainekset keskenään ja painele taikina piirakkavuokaan. Pistele haarukalla reikiä ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin. Tee sillä välin täyte. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia 200 asteessa ja laita sen jälkeen täyte ja jatka paistamista vielä 25 minuuttia.

Täyte

Noin 150 g kalkkunaleikettä kuutioina
2 dl tuoretta baby pinaatin lehtiä silputtuna
5-6 lehtikaalin lehteä perattuna ja silputtuna
1 suippo paprika kuutioituna
3 valkosipulin kynttä murskattuna
vesikrassia
10 kirsikka- tai pisaratomaattia puolitettuina
suolaa
mustapippuria

3 rkl ranskankermaa
3-4 munaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita kuivat ainekset ja kaada ne esipaistetulle piirakkapohjalle. Kaada lopuksi vielä muna-ranskankermaseos päälle. Jatka paistamista vielä 25 minuuttia 200 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti