sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Punajuurilihapullat



Punajuuri taipuu moneen. Tällä kertaa kokeilin sitä jauhelihan seuralaisena ja tein punajuurilihapullia.

Punajuurilihapullat
400 g paistijauhelihaa
 2 keskikokoista raakaa punajuurta raastettuna
1 pieni sipuli
1 muna
1 dl seesaminsiemeniä
1,5 tl Maldon-suolaa
1 tl yrttimausteita, kuten oreganoa, valkosipulia, timjamia
ripaus mustapippuria myllystä

Kuori punajuuret ja raasta hienoksi jauhelihan joukkoon. Lisää silputtu sipuli. Sekoita. Lisää loput ainekset ja sekoita. Painele taikinasta pieniä pihvejä uunivuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjosin punajuurilihapyörykät uunissa paistettujen timjamiperunoiden kera. Lisäksi tarjolla oli salaattia ja ranskankermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti