sunnuntai 1. joulukuuta 2019
Punajuurilihapullat
Punajuuri taipuu moneen. Tällä kertaa kokeilin sitä jauhelihan seuralaisena ja tein punajuurilihapullia.
Punajuurilihapullat
400 g paistijauhelihaa
2 keskikokoista raakaa punajuurta raastettuna
1 pieni sipuli
1 muna
1 dl seesaminsiemeniä
1,5 tl Maldon-suolaa
1 tl yrttimausteita, kuten oreganoa, valkosipulia, timjamia
ripaus mustapippuria myllystä
Kuori punajuuret ja raasta hienoksi jauhelihan joukkoon. Lisää silputtu sipuli. Sekoita. Lisää loput ainekset ja sekoita. Painele taikinasta pieniä pihvejä uunivuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tarjosin punajuurilihapyörykät uunissa paistettujen timjamiperunoiden kera. Lisäksi tarjolla oli salaattia ja ranskankermaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti