sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Gluteeniton maalaisleipä


Gluteenittomien leipäreseptien testailu jatkuu. Tässä kokeilu numero kaksi - gluteeniton maalaisleipä. Leipomisen ohella maistelin juustoja ja punaviiniä. Eli ensimmäisen kerran elämässäni ostin itse punaviiniä. En ole sen ystävä, mutta pinot noir -rypäleistä tehdyn punaviinin kun pitäisi olla terveellistä, joten sitäkin piti tietysti testata 😀. Mutta se ei vaan ole mun juttu. Yritin nautiskella viinistä juustojen, tuoreen leivän ja ruuan kera, mutta auts - pakko oli kaataa suurin osa viinistä pois. Täytyy etsiä terveellisyyttä ihan jostain muualta.

Gluteeniton maalaisleipä

500 g Tattari & teff -jauhoa
4,5 dl haaleaa vettä
2 pussia kuivahiivaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sekoita kuivat aineet ja lisää sitten vesi ja öljy. Vaivaa noin viisi minuuttia ja jaa taikina kahteen osaan uunipellille. Anna niiden nousta leivinliinan alla puoli tuntia. Tee viillot leivän pintaan ja ripottele pinnalle esim. seesamin-, pellavan- tai kurpitsansiemeniä. Kun laitat leivät uuniin, laske uunin lämpötilaa 230 asteeseen ja paista leipiä uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.



Tätäkin leipää mutusteltiin lämpimänä ja maistui kohtuullisen hyvältä. Loput laitoin pakkaseen, mutta jotakin tästä vielä puuttuu. Mitähän keksin seuraavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti