maanantai 23. maaliskuuta 2020

Gluteenittomat kasviskroketit


Tällä kertaa kokkailin gluteenittomia kasviskroketteja. Ja niistähän tuli oikein mainioita pyöryköitä. Tarjoilin ne hedelmäisen salaatin sekä kvinoalla ja tofulla täytettyjen suippopaprikoiden kera. Idean näihin sain Vegan bible -keittokirjasta. Tälläkin kertaa tuunailin ohjetta hitusen.


Kasviskroketit

150 g gluteenittomia kaurahiutaleita
50 g tummaa riisijauhoa
50-80 g kesäkurpitsaa ja porkkanaa raastettuna
4 dl kauramaitoa
1 rkl seesamöljyä
2 rkl ruohosipulia silputtuna
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

gluteenitonta korppujauhoa

öljyä paistamiseen

Laita wokkipannun tai kattilan pohjalle öljyä, lisää joukkoon hiutaleet, jauhot, vihannesraaste, kauramaito, ruohosipuli, valkosipuli sekä mausteet. Kuumenna ja sekoita, kunnes taikina on jähmeää. Anna jäähtyä hieman. Laita leivinpaperin päälle korppujauhoja ja pyörittele taikinasta pieniä kroketteja. Paista öljyssä pannulla.

Valmista salaatti sekä täytä paprikat ennen tätä ja laita uuniin sillä välin, kun teet kroketit, jotta saat ruuan tarjolle yhtäaikaa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti