keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Gluteenittomat letut


Maria Boreliuksen Bliss-kirjan innoittamana pyrin vähentämään gluteenin käyttöä kokatessani, ja sen vuoksi etsin jatkuvasti muun muassa uusia hyviä leivonta- ja leipäreseptejä. Tämä Iltasanomista löytämäni lettuohje ei nyt ihan leipää korvaa, mutta näiden jälkeen ei tarvitse muita lettuohjeita ainakaan vilkuilla. 😋

Hitusen muutin alkuperäistä ohjetta, koska haluan välttää valkoisen sokerin käyttöä ruuanlaitossa. Itse laitoin sen sijaan lusikallisen hunajaa joukkoon. Jos letuista haluaa suolaisen välipalan, voi hunajan jättää kokonaan pois. Nämä ovat superhyviä ja nopeita valmistaa 💛. Näitä gluteenittomia lettuja on meillä tehty jo monta kertaa iltateen seuraksi.


Gluteenittomat letut

2 dl gluteenitonta jauhoseosta esim. Viljatuotteen rouheinen gluteeniton jauhoseos
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl juoksevaa hunajaa
25 g voita sulatettuna
2 dl rasvatonta maitoa
1 muna
voita paistamiseen

esim. Bonnen sokeritonta omena- tai päärynäsosetta
tuoreita mustikoita tai muita marjoja


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten muut aineet joukkoon ja sekoita vispilällä. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Paista lettupannulla. Taikina on jähmeää, joten nosta nokare pannulle, ja voit tasoittaa sitä lusikalla hieman. Paista kullan ruskeiksi molemmin puolin ja sitten herkuttelemaan.


Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti