sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Munakoiso-kikhernepyörykät


Selailin jälleen Viola Minerva Virtamon ihanaa keittokirjaa Vege budjetilla, ja tällä kertaa löysin sieltä munakoiso-kikhernepyöryköiden reseptin, jota päätin hiukan tuunailla, jotta sain pyöryköistä gluteenittomia.

Munakoiso-kikhernepyörykät (noin 25 pientä pyörykkää)

1 munakoiso pieninä kuutioina
1 rkl sitruunamehua
4 rkl rypsiöljyä
noin 250 g kikherneitä
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl kasvisfondia
1 dl keitettyä, lämmintä vettä
2-3 valkosipulinkynttä
1,5 dl tuoretta lehtipersiljaa
1 gluteeniton sämpylä kuutioina

Laita uuni lämpiämään noin 190 asteeseen. Paista munakoisokuutioita pannulla öljyssä noin 10 minuuttia alhaisella lämpötilalla. Mausta sitruunamehulla. Anna jäähtyä hiukan.

Laita tehosekoittimeen kikherneet, valkosipuli, persilja, jauhot ja neste. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää sitten joukkoon paistetut munakoisokuutiot sekä sämpyläkuutiot. Taikina jää kohtuu löysäksi. Nostele ruokalusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 25 minuuttia.

Tarjosin pyöryköiden seuraksi keitettyä kvinoaa, raikasta melonisalaattia sekä hummusta. Ja hyvää oli 😋.





Näitä tehdään varmasti uudelleenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti