maanantai 30. maaliskuuta 2020

Mieli virkeänä etätöissä


Nyt on parisen viikkoa takana, ja olen jo oppinut nauttimaan kotona työskentelystä, vaikka ensi alkuun jatkuva etänä olo tuntui rassaavalta. Kun on koko perhe koolla, saattaa olla haastavaa saada omaa rauhaa silloin, kun on keskittymistä vaativaa tehtävää, mutta yllättävän hyvin on kaikki sujunut tähän saakka. Uskon, että sopeutumiseen auttaa pitkälti oma asenne ja asioiden organisointi. Tässä omat vinkkini.

Säännöllinen päivärytmi. Pidä kiinni säännöllisestä päivärytmistä. Herää joka aamu samoihin aikoihin - viikonloput ovat tietysti poikkeuksia, ja silloin saa ottaa rennosti. Ja illalla on hyvä kömpiä ajoissa sänkyyn hyvän kirjan pariin ennen nukkumaanmenoa.

Liiku. Aloitan aamun joogasessiolla, punnerruksilla, lankutuksilla ja vatsalihasliikkeillä. Päivän mittaan on myös hyvä ottaa pieniä taukoja ja tehdä taukojumppaa tai pikainen happihyppely ulkona. Päivän päätteeksi on sitten vuorossa pidempi kävelylenkki, circuit-treeni tai juoksulenkki.

Syö terveellisesti. Aloitan aamun aina kunnon aamiaisella ja cappuccinolla. Yhden jälkeen on vuorossa itse tehty kasvispainotteinen lounas. Iltapäivällä on virtuaalikahvitauko tiimini kanssa ja silloin tällöin lämmitän seuraksi pikkupullan. Nekin toki tehty täysjyvävehnäjauhoista 😏. Ennen iltatreeniä otan jonkin pienen, terveellisen välipalan. Iltaseitsemän jälkeen on sitten vuorossa koko perheen yhteinen illallinen. Näillä jaksaa hyvin koko päivän, ja energiataso pysyy hyvänä iltaan saakka.


Voimaa luonnosta. Jos päivä on ollut kaoottinen, menen yleensä aina luontoon. Mieli rauhoittuu, ja asiat loksahtelevat tärkeysjärjestykseen kuin itsestään. Mahduta siis päivään vähintään yksi ihmetyksen ja ihastuksen hetki.


Hassuttele ja naura. Anna itsellesi lupa olla oma itsesi ja naura itseksesi tai naurakaa yhdessä. Tekee hyvää - kokeiltu on 😂. Elämä ilman huumoria olisi tylsää.

Uutisbreikit. Älä seuraa uutisia jatkuvasti. Itse jätin viikonloppuna uutiset tietoisesti väliin, enkä usko menettäneeni mitään.

Näillä vinkeillä alkoi kolmas etäviikko. Voimia ja terveyttä kaikille 💛!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti