tiistai 14. huhtikuuta 2020

Gluteeniton siemenleipä


Tässä kolmas gluteenittoman leivän leipomiskokeilu. Ja tässä kohtaa on pakko sanoa - kolmas kerta toden sanoo. Tämä on tähänastisista paras ohje.

Gluteeniton siemenleipä

2 dl gluteenittomia tattarihiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl rouheista, gluteenitonta jauhoseosta
1 dl teffjauhoa
1,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 rkl chiasiemeniä
3 rkl ksantaanijauhetta tai psylliumia
1 tl suolaa
1/2 dl kirnuvoita sulatettuna
1 rkl juoksevaa hunjaa
3,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää joukkoon hunaja ja vesi. Kaada seos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita huolellisesti, kunnes taikina on jähmeää. Voit lisätä joukkoon lusikallisen pari vettä, jos taikina on liian jämäkkää.

Laita kulhon päälle liina, kansi tai kelmu ja yöksi jääkaappiin. Muotoile taikinasta kolme matalaa limppua uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia riippuen uunista. Leipä saattaa olla kypsää jo hitusen aiemminkin, joten vilkaise varttia aikaisemmin, miltä leipä näyttää.


 Leipä on hyvää tuoreena voin kera. Sen voi myös hyvin pakastaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti