sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Gluteeniton kasvispiirakka


Kasvispiirakka on herkullinen ja terveellinen iltapala. Ja mikä parasta, siihen voi laittaa niitä kasviksia, mitä kaapista kulloinkin löytyy ja mistä itse tykkää.


Kasvispiirakka

Pohja

125 g suolatonta voita sulatettuna
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tölkkiä kermaviiliä
1 tl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta

Laita kulhoon kermaviili ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää sitten joukkoon kuivat aineet ja lopuksi hunaja rasva. Sekoita ja painele taikina piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm).
 
Täyte

1 kesäkurpitsa
rasia helmitomaatteja
parsakaalia
1 paprika
2-3 lehtikaalin lehteä
2 valkosipulinkynttä
maustamatonta tofua
suolaa
mustapippuria
chili explosion -maustetta

3 munaa
1/2 prk ranskankermaa

pinnalle juustoraastetta

Pilko kaikki ainekset ja sekoita keskenään. Kaada ainekset piirakkavuokaan taikinapohjan päälle. Sekoita munat ja ranskankerma ja mausta. Kaada seos kasvisten päälle. Lisää vielä juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 




Piirakan seuraksi tein raikkaan hedelmäisen salaatin. Yleensä käytän jääsalaattia, johon pilkon verkkomelonia tai puolikkaan Piel de Sapon, retiisiä ja granaattiomenan siemeniä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti