Kun innostuin tekemään kasvispiirakkaa, jatkoin mustikkapiirakalla - sekin gluteenittomana.
Mustikkapiirakka
Pohja
125 g suolatonta voita sulatettuna tai juoksevaa margariinia
0,5 dl luomukookossokeria
1/2 tlk kermaviiliä tai ranskankermaa
1 tl psylliumia
3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kulhossa kermaviili ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita sitten muut ainekset ja painele taikina piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm).
Täyte
500 g mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2-3 rkl sokeria
Sekoita jäiset mustikat, sokeri ja perunajauhot ja kaada piirakkavuokaan taikinapohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Täytteeksi sopii tietysti myös muut marjat tai vaikkapa omenalohkot tai persikkalohkot - ihan miten vaan 😋. Ja piirakan kera tietysti vaniljajäätelöä!
Ja nyt herkuttelemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti