tiistai 26. tammikuuta 2021

Gluteeniton mustikkapiirakka


Kun innostuin tekemään kasvispiirakkaa, jatkoin mustikkapiirakalla - sekin gluteenittomana.

Mustikkapiirakka

Pohja

125 g suolatonta voita sulatettuna tai juoksevaa margariinia
0,5 dl luomukookossokeria
1/2 tlk kermaviiliä tai ranskankermaa
1 tl psylliumia
3 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kulhossa kermaviili ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita sitten muut ainekset ja painele taikina piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm).

Täyte

500 g mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2-3 rkl sokeria

Sekoita jäiset mustikat, sokeri ja perunajauhot ja kaada piirakkavuokaan taikinapohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Täytteeksi sopii tietysti myös muut marjat tai vaikkapa omenalohkot tai persikkalohkot - ihan miten vaan 😋. Ja piirakan kera tietysti vaniljajäätelöä!



Ja nyt herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti