maanantai 4. tammikuuta 2021

Gluteenittomat letut ja kurkku-kalkkunasalsa


Kun yksi syöjistä on keliaakikko, niin eipä auta muu kuin tehdä gluteenitonta ruokaa kaikille. Aika kun ei riitä siihen, että loihtisi montaa eri vaihtoehtoa. Onneksi gluteenitonta ruokaa on suhteellisen helppo keksiä. Tällä kertaa tein lettuja kurkku-kalkkunasalsan kera.

Gluteenittomat letut

3 dl gluteenitonta lettujauhoseosta
5 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1/2 tl suolaa

juoksevaa margariinia paistamiseen

Sekoita ainekset ja anna turvota 10 minuuttia. Sekoita uudestaan joka kerta ennen uuden satsin paistamista, sillä jotenkin jauhot aina painuvat kulhon pohjaan.


Kurkku-kalkkunasalsa

1 kurkku kuutioina
1 punainen chili silputtuna
150 g kalkkunaleikettä kuutioina
1 lehtikaalin lehti silputtuna
lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2-3 rkl oliiviöljyä

Pilko ainekset ja sekoita kaikki keskenään - salsa on valmis. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti