lauantai 8. kesäkuuta 2013

Lohi-pinaattivohvelit


Lohi-pinaattivohvelit ovat yksi kesän suosituimmista herkuista.

Vohvelitaikina
3 munaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
noin 50 g sulatettua voita
1/2 tl suolaa
noin 2 dl tuoretta pinaattia
noin 150g loimulohta
1 prk creme fraichea

Vatkaa maito ja munat. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja suola. Anna turvota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Lisää sitten joukkoon pinaatti silputtuna ja loimulohi pieniksi pilkottuna. Paista vohvelit vohveliraudalla. Tarjoile lämpimänä ranskan kerman ja tomaatin kera.

Tästä taikinamäärästä tuli yhdeksän vohvelia eli ensi kerralla sitten tuplataikinalla, kun menekki oli taattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti