lauantai 8. kesäkuuta 2013

Uuniperunat merisuola-rosmariinipedillä ja kolme täytettä


Peruna on mainio ruoka ja se taipuu moneen eri moodiin. Tällä kertaa kokeilin uuniperunoita eri täytteillä Mielen ohjeita soveltaen. Punajuuri, munakoiso ja tryffeli sekä paahdettu sipuli tekivät tällä kertaa perunoille seuraa. Todella herkullinen, täyttävä sekä näyttävä ateria : ).

Uuniperunat merisuola-rosmariinipedillä ja kolme täytettä

12 kiinteää, keskisuurta perunaa
oliiviöljyä
1 kg karkeaa merisuolaa
nippu rosmariinia


3 prk eli 600 g ranskankermaa
1 pieni munakoiso
1 luomusitruuna
1 tl raastettua piparjuurta
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 rkl basilikaa suikaleina
1 iso punajuuri keitettynä
purkki tryffeliä
1 nippu vesikarassia
1 iso sipuli suikaloituna ja paahdettuna
suolaa
mustapippuria

Pese perunat huolella ja kuivaa ne. Pistele niihin haarukalla reikiä. Laita ne merisuola-rosmariinipedille uunivuokaan ja lisää pieni loaraus oliiviöljyä perunoiden päälle. Laita vuoka 160-asteiseen uuniin (kiertoilma) keskiosaan ja paista niitä tunti. Laita myös kuorittu punajuuri kiehumaan veteen noin tunniksi. Ja leikkaa sitten viipaleiksi.

Pese munakoiso ja viipaloi se. Suolaa ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Paista se sitten öljyssä molemmin puolin ja mausta lopuksi pippurilla. Paahda sitten sipulisuikaleet pannulla.


Täyte 1
1 prk eli 200 g ranskankermaa
1 tl piparjuurta
1-2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
+ punajuuriviipaleet ja vesikarassi

Täyte 2
1 prk ranskankermaa
2 hienonnettua valkosipulia
1 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa ja mustapippuria
+ paahdetut sipulisuikaleet ja tryffelilastut

Täyte 3
1 prk ranskankermaa
2 rkl basilikasuikaleita
1 punaninen chili pilkottuna
suolaa ja mustapippuria
+ munakoisoviipaleet

Laita kolme kypsää perunaa per lautanen ja tee perunoiden päälle syvät ristiviillot, jotta saat täytteen paremmin niiden päälle. Aterian kruunasi espanjalainen cava Sumarroca. Vautsi, mikä ateria : )!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti