lauantai 8. kesäkuuta 2013

Mansikka-raparperitorttu


Mansikka-raparperiyhdistelmä on mainio. Tällä kertaa kokeilin sitä Lintzin tortun täytteenä.

Mansikka-raparperitorttu

200 g suolatonta voita
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
150 g mantelijauhetta
0,5 dl korppujauhoja
0,5 tl kanelia

Täyte
700 g raparperia
1 l mansikoita
0,7 dl hyytelösokeria
0,5 dl vettä

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sitten kuivat aineet. Painele 3/4-osa taikinasta irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle ja reunoille. Laita 1/3 osa taikinasta hetkeksi jääkaappiin, jotta se on helpompi kaulia.

Tee täyte eli keitä raparperipaloja vedessä noin 7 minuuttia ja lisää sokeri. Jäähdytä hitusen ja lisää joukkoon puolitetut mansikat. Lisää täyte taikinapohjan päälle ja päälimmäiseksi tortulle kansi kaulitusta taikinasta esim. ristikkokuvioin. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla tunnin verran. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat tortun vuoasta. Ripottele päälle tomusokeria. Tarjoile kermavaahdon kera. Not bad : )!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti