lauantai 2. marraskuuta 2013

Lihapullia tomaattikastikkeessa


Tänään tehtailin lihapullia tomaattikastikkeessa. Niiden seuraksi tein timjamiperunoita aurinkoisen salaatin kera. Laitoin salaattipedin päälle hunajamelonia, pieniä luumutomaatteja ja mansikoita.


 Lihapullat tomaattikastikkeessa

Kastike
4 rkl oliiviöljyä
1 tölkki kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin. Painele tomaatit rikki ja kaada seos uunivuokaan ja lisää joukkoon laakerinlehti.


Lihapullat
400 g paistijauhelihaa
1 paksu viipale maalaisleipää murusina
1 rkl vasikan fondia
1 dl vettä
4 rkl Parmesan-raastetta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl persiljasilppua
1 tl kuivattua organoa
1 muna
ripaus chilijauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria

korppujauhoja

Murustele leipä kulhoon ja lisää joukkoon fondi ja vesi. Anna turvota hetken. Lisää joukkoon muut aineet. Tee taikinasta pieniä palloja ja kierittele pullat korppujauhoissa. Paista ne pannulla öljyssä nopeasti molemmilta puolin ja lisää ne uunivuokaan kastikkeen joukkoon. Paista 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti