lauantai 2. marraskuuta 2013

Suklaamuffinsseja


Jälkkäriksi tein tänään suklaamuffinsseja, jotka jälkikasvu innokaasti koristeli. Pakko sanoa, että taikina oli huikean paljon paremman makuista kuin valmiit muffinssit : ). Valmiit tuotokset olivat hitusen liian makeita makuuni.

Suklaamuffinssit, 16 kpl

100 g voita
100 g taloussuklaata
2 munaa
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g mascarponejuustoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja lisää ne taikinaan. Lisää myös juusto ja jauhot. Laita taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja lisää kuorrutus pintaan.


Kuorrutus
100 g taloussuklaata
100 g mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria siivilöitynä

Sulata suklaa. Sekoita juusto ja sokeri joukkoon. Kuorruta jäähtyneet muffinssit ja koristele. Sitten vaan herkuttelemaan : ). Eli kyllä nämäkin maistuivat, vaikka tykkäsinkin enemmän taikinasta : ).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti