sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Suklaalla kuorrutettu pähkinäkakku


Sunnuntai-illan teehetkeen tein suklaalla kuorrutetun pähkinäkakun.

Suklaalla kuorrutettu pähkinäkakku

200 g suolatonta voita
3,5 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
ripaus jauhettua muskottipähkinää
0,5 dl mantelijauhetta
50 g mantelirouhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaota
2 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua

Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sitten jauhot ja maito vuorotellen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista tunti 180-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluastiaan. Ja kuorruta.

Kuorrutus
150 g taloussuklaata
loraus kermaa

Sulata suklaa kattilassa ja lisää loraus kermaa joukkoon ja kaada kakun päälle. Koristele kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti