tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulumenu aattona


Jouluaattona menu on lähes sama vuodesta toiseen. Niin tänäkin vuonna - tosin alkupaloihin teen aina jotakin pientä uutta.

Joulumenu aattona

- Lounasaikaan riisipuuroa sekahedelmäkiisselin kera ja tietysti mantelin piilotus puuroon
- Jouluglögit ja pähkinäsekoitus. Glögiin 30 ml Calvadosia ja kuumennettua omenamehua sekä koristeeksi kanelitanko 
- Alkupalat: maalaispateetähtileivät, Manchego-juustoa ja rypäleitä coctailtikuissa sekä rusinappeja, joissa graavilohta, punasipulisilppua, ruohosipulia, ranskankermaa, sitruunamehua, suolaa, pippuria


- Alkusalaatti: rucolaa, kartanosalaattia ja jääsalaattia, Parmankinkkua, aprikoosia sekä hunajamelonia


- Varsinainen jouluateria: kinkkua, porkkana- ja lanttulaatikkoa, perunasosetta ja rosollia


Tänä vuonna tilasimme jälleen hyväksi todetun viljakinkun, joka painoi 7,5 kg. Syötävää näistä riitti yllin kyllin kymmenelle henkilölle.


Kinkun kanssa oli tarjolla tietysti punaviiniä, vaikka itse pysyttelinkin kuohuvalla linjalla läpi aterian. 
Pääruuan jälkeen oli hitusen sulateltava ennen kuin katoimme makeat herkut pöytään. Kuvasta puuttuvat vain taatelikakku ja suklaakonvehdit.


Näillä eväillä pärjäsi mainiosti alkuillan : ). Kinkun otimme esiin vielä iltayhdentoista aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti