perjantai 6. joulukuuta 2013

Taateli-suklaakakku


Taatelikakku on yksi ihanimmista jouluherkuista. Tällä kertaa kokeilin taateli-suklaakakkua. Herkullista!

Taateli-suklaakakku

250 g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
2 dl sokeria
0,5 dl omenamehua
200 g suolatonta voita
100 g taloussuklaata
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummajauhetta

Palaoittele taatelit ja keitä sokeroidussa vedessä, kunnes seos hieman saostuu. Lisää joukkoon voi, mehu ja suklaapalat. Anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää loput aineet joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa, alatasolla noin tunti. Kuorruta kakku, kun se on jäähtynyt.

Kuorrutus
0,5 dl kermaa
120 g talousuklaata
koristeeksi nonparelleja tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti