sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Herkkuja pöytään


Välillä on kiva herkutella! Tällä kertaa tein suolaisia muffinsseja, kauralastuja ja suklaakakun.



Muffinssit

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
75 g suolatonta voita
2 munaa
200 g rahkaa
1/2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
150 g kalkkunaleikettä kuutioituna
kalkkunaleikeruusukkeet muffinssien päälle

Sekoita sulatettu voi, munat, jogurtti ja maito. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset siten, että ne juuri ja juuri sekoittuvat. Lisää lopuksi juustoraaste ja kalkkunaleikekuutiot. Annostele taikina muffinssivuokiin ja lisää keskelle kalkkunaleikeruusuke. Paista muffinsseja 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Kauralastut

75 g voita sulatettuna
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja kaada se kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää muut aineet ja sekoita. Nosta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperille. Jätä runsaasti tilaa, koska ne leviävät paistuessa. Paista 175 asteessa 6-8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti