lauantai 15. maaliskuuta 2014

Katkarapukasari


Iltapalaksi tein maukkaan katkarapukasarin ja sen kera tarjolla oli rouheciabattaa.

Katkarapukasari

500 g kuorittuja, isoja katkarapuja
4 rkl rypsiöljyä
6 valkospulinkynttä
1 sipuli
2 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl ketsuppia
1 dl valkoviiniä, esim. J.P. Chenetiä
1,5 rkl kalafondia
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl sokeria
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl sweet chili kastiketta
1/2 tl chilirouhetta
2 rkl ruohosipulisilppua koristeeksi

Sulata katkaravut ja valuta siivilän läpi. Laita öljy kattilaan ja lisää sipuli, valkosipuli ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini, kalafondi ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, hunajalla, chilirouheella ja sweet chili kastikkeella. Anna kiehua 15 minuuttia. Lisää sitten joukkoon katkaravut. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää ruohosipulisilppu viimeiseksi, ja herkullinen kasari on valmis pöytään tuoreen ciabattan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti