sunnuntai 2. maaliskuuta 2014
Raparperi-mansikka-manteli-piirakka
Kevään ensimmäiset raparperit löytyivät kaupasta ja niinpä tein heti raparperi-mansikka-manteli-piirakkaa. Nam, nam!!
Raparperi-mansikka-manteli-piirakka
Pohja
125 g suolatonta voita
2 rkl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon. Lorauta sekaan lopuksi maitotilkka. Taputtele taikinapohja vuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tee tällä välin täyte ja manteliseos.
Täyte
400 g raparperia paloina
1/2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
rasia tuoreita mansikoita
Keitä raparperipaloja vedessä noin 8 minuuttia ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes sokeri liukenee ja jäähdytä. Kaada seos esipaistuneelle pohjalle. Tee sitten manteliseos.
Manteliseos
50 g mantelimassaa
50 g suolatonta voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä esipaistuneen piirakkapohjan päälle raparperi ja mansikat sekä manteliseos päällimmäiseksi. Paista piirakkaa uunissa vielä 15-20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vielä hetken ja vatkaa sillä välin kermavaahto
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti