sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Bebet


Kuopus rakastaa bebejä ja tällä kertaa teimme niitä itse, kun löysimme kivan ohjeen Pirkasta. Kuopus vastasi pitkälti itse leivontapuuhista. Minä vain auttelin ja neuvoin aina välillä. Teimme vain ihan pientä hienosäätöä siihen reseptiin. Ja kyllä ne maistuvat paljon paremmilta kuin kaupasta ostetut. 💗

Bebet, noin 22 kpl

Taikina
200 g suolatonta voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja sitten pienissä erissä jauhot. Painele taikina leivosvuokiin. Paista 175 asteessa 12 minuuttia. Jäähdytä leivokset. Tee sitten täyte.



Kreemitäyte
0,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 keltuaista
1,5 dl kuohukermaa
150 g suolatonta voita
2 tl vaniljasokeria

Sekoita sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilassa. Kuumenna ja sekoita koko ajan, kunnes se sakenee. Älä kiehauta. Anna jäähtyä. Vatkaa voi pehmeäksi ja lisää joukkoon kylmä kiisseli ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa tasaiseksi. Täytä leivospohjat kreemillä. Nosta kylmään. Tee sitten kuorrute.


Kuorrutus
4 dl tomusokeria
2,5 rkl kuumaa vettä
2-3 tippaa Dr. Oetkerin punaista elintarvikeväriä
nonparelleja

Sekoita tomusokeri, vesi ja väri. Levitä kuorrute leivosten päälle ja koristele nonparelleilla.

Säilytä bebet jääkaapissa. Ne voi myös pakastaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti