sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Cornmeal fritters


Löysin tämän Cornmeal fritters -ohjeen Jamie Oliverin omasta ruokalehdestä parin vuoden takaa ja päätin kokeilla, kun annos näytti herkulliselta ja kaikki ainekset itsessään sopivat makuuni. Pieniä viilauksia tein tähän jälleen. Erittäin onnistunut kokonaisuus, joka sai täydet pinnat ruokakriitikoiltani. 💚


Cornmeal fritters 4:lle

2 avokadoa
mustapippuria
suolaa
chilihiutaleita
ripaus sokeria
sitruunamehua
4 rkl maustamatonta jogurttia

3 tomaattia
1/2 ruukku korianteria silputtuna
75 g fetaa murusina
oliiviöljyä

4 kevätsipulia silputtuna
1 punainen chili kuutioituna
150 g maissijauhoja
50 g täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
suolatonta voita paistamiseen

1 avokado lohkoina
1 lime lohkoina

Poista avokadoista kivet ja irrota kuoret. Muussaa kaksi avokadoa, mausta ja loraus sitruunamehua joukkoon sekä jogurtti. Jaa seos lautasille valmiiksi.

Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi, sekoita joukkoon silputtu korianteri,  kuutioitu feta ja lorauta oliiviöljy. Jätä odottamaan maissilettujen valmistumista.


Laita kulhoon suurin osa kevätsipulisilpusta sekä chilistä. Jätä osa niistä annosten koristeluun. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Lisää maito ja munat. Sekoita. Nostele lettupannulle ruokalusikalla nokareita. Paista voissa noin 3-4 minuutta molemmin puolin. Letuista tulee kahdeksan paksua lettua. Asettele paistetut letut avokadoseoksen päälle.


Nostele tomaatti-fetaseosta lettujen päälle. Lisää avokadolohkot ja limelohko lautasille. Ripottele pinnalle loput kevätsipulit ja chilit.


Lisukkeeksi tein raikkaan hedelmäisen salaatin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti