lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kesäkurpitsa-juustomuffinssit


Kesäkurpitsa-juustomuffinssit sopivat kevyeksi väli- tai iltapalaksi.

Kesäkurpitsa-juustomuffinssit (12 kpl)

125 g suolatonta voita
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 purkkia (125 g) maitorahkaa

Nypi voi ja jauhot. Lisää rahka ja tarvittaessa vielä jauhoja, jotta saa taikinasta kiinteän pallon. Nosta jääkaappiin ja valmista sillä välin täyte. Ota taikinasta pieniä nokareita ja pyörittele ne jauhotetuilla käsillä palloksi ja upota muffinssivuokiin.


Täyte

1/2 prk (125 g) maitorahkaa
1 muna
1 dl Emmental-raastetta
1 iso valkosipulinkynsi raasteena
2-3 rkl lehtipersiljaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

80 g Philadelphia-tuorejuustoa eli reilu teelusikallinen per muffinsi
200 g kesäkurpitsaa raasteena


Lata uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita rahka, muna, juustoraaste, valkosipuli ja lehtipersilja. Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nostele muffinssitaikinan päälle nokare juustoa ja ja kesäkurpitsaraastetta. Lisää lopuksi rahka-muna-juustoseosta muffinssin päälle. Paista 15 minuuttia.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti