perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäisherkkuja - karitsan sisäfilettä timjamiperunoiden kera


Pääsiäiseksi ajelimme Ylläkseltä kotiin ja ehdimme nipin napin hakemaan pääsiäisherkkuja pyhiksi ja iloisen keltaisia tulppaaneja koristamaan kotia.


Pitkänä perjantaina oli kiva kokkailla taas pitkästä aikaa kotona. Marinoin heti aamusta karitsan sisäfileet ja tein lisukkeeksi yrttiseosta, timjamiperunoita ja hedelmäisen salaatin. Alkupalana oli bruschettaleipiä.



Karitsan sisäfileet ja marinadi

8 karitsan sisäfilettä - hyvä määrä on kaksi filettä syöjää kohti

Marinadi

3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl Dijon-hunajasinappia
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
suolaa ja pippuria myllystä

Poista fileistä kalvo ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita lihat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa parisen tuntia. Anna lihan lämmetä huoneen lämmössä puolisen tuntia ennen grillausta.


Lihan kanssa tarjoilin yrttiseosta, jossa oli timjamia, basilikaa, valkosipulia, persiljaa, suolaa, pippuria ja ripaus sokeria.


Samaa seosta lisäsin grillissä paahdettujen leipien päälle. Yrittiseoksen päälle laitoin kirsikkatomaattia ja parmesanlastuja. Ja leipäset olivat valmiita pöytään.

Timjamiperunat

Sitten viipaloin perunat kuorineen ja laitoin uunipellille. Päälle ripaus suolaa, tuoretta timjamia ja oliiviöljyä. Paistoin perunoita 15 minuuttia 200 asteessa ja lopuksi vielä grillasin 5 minuuttia 250 asteessa.

Hedelmäinen salaatti


Hedelmäiseen salaattiin laitoin kahta eri salaattia, nektariinia, hunajamelonia ja tummia rypäleitä.


Jälkkäriespressot oli kiva nauttia lämpöisellä terassilla : ). Mikä ihanan leppoisa päivä!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti