perjantai 18. lokakuuta 2013

Gnoccheja


Pitkästä aikaa tein taas perunagnoccheja. Tämä ruoka on helppo valmistaa, mutta ei ole ihan pikaruokaa.

Perunagnocchit

1 kg jauhoisia perunoita
200 g vehnäjauhoja
2 munaa
50 g Parmesania raastettuna
suolaa

Tomaattikastike

2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
300 g kirsikkatomaatteja
2 rkl balsamicoa
basilikaa
Parmesan-raastetta

Keitä perunat. Survo keitetyt perunat ja lisää joukkoon vehnäjauhot ja munat sekä Parmesan-raaste.  Sekoita ainekset keskenään ja jaa taikina neljään osaan. Tee niistä neljä pitkää puikulaa. Leikkaa ne reilun parin sentin pituisiksi paloiksi. Käytä jauhoja runsaasti alustalla, käsissä ja veitsessä. Painele palat lopuksi  raastinraudalla, että niihin tulee pienet kuviot. Laita ne leivinpaperille tiiviiseen rykelmään ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Keitä gnocchit pienissä erissä isossa kattilassa. Gnocchit kypsyvät nopeasti, eli ne voi ottaa heti pois, kun ne nousevat pintaan.

Sillä välin kun gnocchit ovat kylmässä, tee tomaattikastike. Laita oliiviöljy kattilaan ja lisää valkosipuli ohuina viipaleina.Valkosipulia ei saa ruskistaa, vaan antaa sen maustaa öljy. Minuutti riittää ja sitten voi ottaa valkosipulin pois ja laittaa tilalle 300 g kirsikkatomaatteja kokonaisina. Ne saavat rauhassa pehmentyä hiljaisella lämmöllä, kunnes pinta menee rikki. Lisää sitten joukkoon balsamico. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä vielä hetki. Tarjoile gnocchit tomaattikastikkeen kanssa ja ripottele päälle basilikalehtisilppua ja Parmesan-raastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti