sunnuntai 17. tammikuuta 2016

BLT day


Today is a BLT day  - again. It just tastes soooo good and is definitely one of my favorites :).

BLT for four persons

8 big whole wheat toasts

3 big tomatoes in slices
lettuce
Cheddar-cheese slices

thin chicken fillets
salt and black pepper
bacon
oil

Fry or grill the fillets and bacon.

Avocado-red onion salsa

2 avocados
1 small red onion
1 red chili
2 tsp white vinegar
1/2 tsp salt
2 tsp sugar
1/2 lime's juice
black pepper
1 tbsp leave parsley

Cut avocados, onion and chili into small pieces and stir all together. Put to the fridge until BLTs are ready to serve.

Mayonnaise

1 dl light mayonnaise
1 tbsp Dijon mustard with honey
salt
black pepper

Stir all together.

Start with making the mayonnaise and salsa first. Then just the tomatoes and lettuce. Fry the fillets and bacon. Toast the bread and start to build a tasty BLT :).


Tänään on taas BLT-päivä. Se vain on niin hyvää. Tämä on siis selkeästi yksi suosikkiruoistani :).


BLT-leivät neljälle

8 isoa paahtoleipäviipaletta

4 ohutta broilerin filettäsuolaa ja mustapippuria fileillepekoniaöljyä paistamiseen

Paista tai grillaa broilerin fileet ja pekoni.

Avokado-punasipulisalsa
2 avokadoa
1 pieni punasipuli
1 punainen chilipalko
2 tl vaaleaa balsamicoa
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 limetin mehu
mustapippuria
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Leikkaa avokadot ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon muut ainekset sekä chili, josta poistetaan siemenet. Sekoita ja anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Majoneesi

1 dl kevytmajoneesia
1 rkl hunajalla maustettua Dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Leivän päälle

tomaattiviipaleita
4 Cheddar-juustoviipaletta
jääsalaattia
majoneesia ja salsaa


Viipaloi tomaatit ja revi salaatti tarjolle. Sekoita majoneesiin sinappi ja aseta tarjolle. Paista fileet ja pekoni. Paahda leipäviipaleet viimeiseksi. Ja sitten vaan kasaamaan maukasta leipää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti