sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Jouluisia makuja - kalkkunaa ja juureslohkoja


Halusin testata jouluisia makuja jo ennen joulua. Pistin uuniin kilon kalkkunapaistin, jota tarjoilin lanttu-, porkkana- ja punajuurilohkojen kera. Lisukkeena oli vielä couscousia.

Kalkkunan paisto

1 kg kalkkunaa
Kuorrutukseen sinappia ja korppujauhoja

Laita uuni lämpenemään 110 asteeseen. Laita kalkkuna isoon uunipussiin. Paista, kunnes lihan sisälämpötila on 75-77 astetta. Kuorruta kalkkuna sinapilla ja korppujauhoilla. Paista kuorrutettua kalkkunaa 250-asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia.


Juureslohkot couscousin kera

2 punajuurta
2 lanttua
4 perunaa
3-4 lehtikaalin lehteä
öljyä lehtikaalin paistamiseen

Marinadi

1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

couscousia
suolaa

Lohko juurekset ja keitä niitä erillisissä kattiloissa (muutoin punajuuri värjää muut) runsaassa vedessä niin, että ne ovat "al dente". Kaada juurekset uunivuokaan. Sekoita marinadi ja kaada vihannesten päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Keitä couscous sillä välin. Lisää keitetty couscous paahdettujen juuresten keskelle. Suikaloi lehtikaali ja paista sitä öljyssä pannulla. Kaada lehtikaali paahdettujen juuresten ja keitetyn couscousin päälle ja laita tarjolle kalkkunan kera.


Jouluiset maut houkuttelivat myös maistelemaan jälkiruuaksi saksalaista rommistollenia kahvin cappucinon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti