torstai 29. joulukuuta 2016

Perunalohkot ja marinoidut kanasuikaleet lehtikaalin kera


Uuniperunalohkot punasipulilla höystettynä, marinoituja kanasuikaleita, lehtikaalia ja kotitekoista näkkileipää - eli ihan perusaineksista kokosin maittavan aterian.

Perunalohkot

8 perunaa lohkoina
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Lohko perunat ja aseta uunipellille tai laakeaan uunivuokaan leivinpaperin päälle. Ripaus suolaa ja mustapippuria sekä loraus oliiviöljyä perunalohkojen päälle. Paista perunoita 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.



Punasipuliseos perunoiden päälle

Punasipuli suikaleina
3 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 rkl sokeria 
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1/2 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua sen aikaa huoneen lämmössä, kun peruna paistuvat uunissa. Sekoita seos sitten perunoiden kanssa.



Marinoidut kanasuikaleet

3-4 kanafilettä
suolaa
mustapippuria

Marinadi

3 valkosipulin kynttä murskattuna
4 rkl tuoretta korianteria silputtuna
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 rkl  sweet chili -kastiketta 
1/2 dl oliiviöljyä

Sekoita ainekset ja lisää joukkoon suikaloidut kanafileet anna marinoitua jääkaapissa noin tunti. Paista suikaleet pannulla ja lisää ne uunivuokaan perunoiden joukkoon.



Lehtikaali

4 lehtikaalin lehteä
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Revi lehtikaalin ruodot pois ja silppua lehdet. Paista niitä hetki öljyssä pannulla ja lisää ne sitten perunoiden ja kanasuikaleiden päälle.

Sitten vaan herkuttelemaan. Tein tarjolle myös uunituoretta näkkileipää, jonka resepti löytyy edellispäivältä. Herkullinen ateria, jonka ehtii hyvin valmistaa arki-iltanakin 😋.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti