keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Näkkileipä


Tänään tein kotitekoista näkkileipää, joka hupeni todella vauhdikkaasti - se on vaan yksinkertaisesti niin hyvää! Tällä ohjeella saa tehtyä kaksi pellillistä kerralla. Tämä on helppo ja nopea valmistaa, eikä taikinaa tarvitse edes kaulita. Tätä teen varmasti uudestaan 😋.


Näkkileipä

3 dl kaurahiutaleita
2 dl seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 dl ruisjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1,25 dl rypsiöljyä
8 dl lämmintä vettä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa. Anna tekeytyä 10 minuuttia. Kaada löysä taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä taikina tasaiseksi lusikalla. Paista uunissa 10 minuuttia. Tee sitten veitsellä tai taikinapyörällä taikinaan viillot, jotta saat näkkileipäviipaleet. Paista vielä 35-40 minuuttia. Ja sitten herkuttelemaan voin kera. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti