lauantai 13. tammikuuta 2018

Aamiaissämpylät


Tein illalla sämpylätaikinan yöksi jääkaappiin ja aamulla nostelin taikinanokareita uunipellille ja puolen tunnin päästä tarjolla oli uunituoreet sämpylät aamiaispöytään.

Aamiaissämpylät

6 dl viileää vettä
25 g tuorehiivaa
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
noin 8 dl täysjyvävehnäjauhoja

Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Lisää täysjyvävehnäjauhot. Sekoita varovasti, älä vaivaa. Taikina jää löysäksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna olla kylmässä yön yli. Kuumenna uuni aamulla 225-asteiseksi. Nostele taikinanokareita isolla lusikalla uunipellille. Paista 30 minuuttia.

Ihan syötäviä näistä tuli, vaikka eivät olleetkaan kovin kuohkeita. Ensi kerralla on ilmeisesti kokeiltava tavallisilla vehnäjauhoilla, josko lopputulos olisi vieläkin maukkaampi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti