torstai 26. heinäkuuta 2018

Kasviksia ja dippailua


Tällä kertaa kokosin nipun tuoreita kasviksia suikaleina ja tein omia "ranskalaisia" sekä kuorrutettuja kesäkurpitsaviipaleita ja niille pari dippikastiketta. Seuraksi tuoreita marjoja, vesimelonia sekä ciabattaa. Mainio ja helppo kesäateria 😋.

"Ranskalaiset"

10 perunaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöjyä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja lohko perunat. Asettele uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä loraus oliiviöljyä. Paista uunissa 30-35 minuuttia, kunne perunalohkot ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä.


Kuorrutetut kesäkurpitsaviipaleet

1 kesäkurpitsa viipaleina
2 munaa
2 dl korppujauhoa
2 dl parmesanraastetta
yrittisuolaa
mustapippuria


Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Sekoita munat lasissa ja kaada lautaselle. Kasta viipaleet molemmin puolin munassa. Sekoita parmesanraaste, korppujauho ja mausteet toiselle lautaselle. Kieritä munassa kastetut kesäkurpitsaviipaleet jauhoseoksessa ja asettele uunipellille. Paista perunoiden kanssa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.


Dippikastike 1

Purkki ranskankermaa
1 rkl hunajalla maustettua dijon-sinappia
2 rkl sweet chilikastiketta
basilikaa silputtuna
pieni loraus sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Dippikastike 2

2 avokadoa muussattuna
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
2-3 rkl Philadelphia-tuorejuustoa
chilihiutaleita
pieni sipuli
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna

Sekoita ainekset keskenään tarjoilukipoissa ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti