tiistai 31. heinäkuuta 2018

Pyöräilyä pitkästä aikaa


Eilen testasin, miten työmatka sujuisi pyöräillen - löytäisinkö edes perille Helsinkiin, kun pyöräreitti poikkeaa melkoisesti autoteistä. Tunsin itseni koululaiseksi joka harjoittelee koulumatkaa hyvissä ajoin ennakkoon 😀.

Autolla matkaa tulee 21 km ja aikaa menee puolisen tuntia, jos ei ole ruuhkia. Menomatka pyörällä oli 23 km, kun en oikein tiennyt lyhintä reittiä ja löysin itseni välillä varsin oudoista paikoista. En sinänsä eksynyt kertaakaan, mutta reitti ei ehkä ollut nopein mahdollinen. Yhdellä pysähdyksellä aikaa hupeni tunti ja 20 minuuttia. Perillä join kunnolla ja söin proteiinipatukan, että jaksaisin helteessä polkea takaisinkin. Paluumatka kesti seitsemän minuuttia pidempään ja oli noin kilometrin lyhyempi. Yritin polkea chillaillen kuumuuden vuoksi ja koska vesivarastoni loppuivat jo alussa. Reitti on todella mäkistä ja vaihtelevaa - välillä metsissä hiekkapolkua tai rantamaisemissa ja välillä asfalttia autoviidakossa.


Kiva kokemus silti. Tuli siis poljettua 45 kilometriä eilisen aikana. Olin kyllä aika puhki ja etureidet väsyneet urakan jälkeen.

Jos jatkossa polkisin töihin, pitäisi keksiä repulle jokin toinen paikka kuin oma selkä sekä pitäisi hankkia pyöräilyhousut ja laittaa hanskat käsiin.


Eikä uusi pyöräkään olisi pahitteeksi. Maastopyörä kun ei rullaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti