Kirsikkapuu kukki todella kauniisti toukokuussa ja nyt se suorastaan notkuu kypsistä, tummanpunaisista kirsikoista. Jälkikasvu poimi niitä kulhollisen ja oma-aloitteisesti myös poisti kivet niistä 👌😀. Minun tehtäväkseni jäi keksiä niille jotakin käyttöä. Sooloilin marjoista makoisan piirakan.
Kirsikkapiirakka
Pohja
125 g suolatonta voita tai muuta rasvaa
2 rkl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa
Sekoita voi ja sokeri. Lisää muna ja sitten jauhot sekä lopuksi maitotilkka. Taputtele taikinapohja vuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Tee tällä välin täyte ja manteliseos.
Täyte
noin 400 g kirsikoita, joista kivet poistettu
0,5 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Kuumenna vesi ja kirsikat ja lisää hyytelösokeri. Sekoita, kunnes sokeri liukenee. Kaada ylimääräistä nestettä hiukan pois. Tee sitten manteliseos.
Manteliseos
75 g mantelimassaa
50 g rasvaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä esipaistuneen piirakkapohjan päälle kirsikat ja manteliseos päällimmäiseksi.
Paista piirakkaa 200 asteessa vielä noin 15-20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja herkuttele vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti