lauantai 14. heinäkuuta 2018

Sporttiloma Tahkolla


Käväisimme Tahkolla viettämässä sporttilomaa 😀. Aktiviteetteja oli mielessä vaikka kuinka - vaellusta, Suomen pisimmät portaat eli noin tuhat porrasta huipulle, tennistä, suppailua, melontaa, maastopyöräilyä...

Kohteena Tahko on minusta jopa kesällä parempi kuin talvella, sillä rinteet ovat hitusen liian lyhyet lasketteluun. Kesällä tekemistä tuntui riittävän joka lähtöön, kunhan vaan olisi itse pysynyt omien mielihalujensa perässä. Oli aikamoinen helle ja ei olisi edes tarvinnut kuntoilla, kun olisi jo tullut hiki pintaan 💦😅.


Majoituimme Tahko Span huoneistoon, jossa oli kivasti tilaa neljälle ja kaksi erillistä makuuhuonetta. Näkymä oli Tahkon rinteille. Huoneisto oli todella toimiva ja siisti sekä hiljainen.

Ensimmäiseksi piipahdimme Nilsiän keskustassa leipomossa ja kaupassa hakemassa evästä, sillä huoneistossa oli hyvä keittiö, josta löytyi kaikki tarvittava kokkailuun. Pientä Liepuska-leipomoa voi lämpimästi suositella, sillä sieltä saa muun muassa aivan ihanaa perunarieskaa. Ostimme myös riisipiirakoita ja muita herkkuja, kuten ruistaikinaan leivotun mustikkakukon.



Tahkolla ensimmäisenä piti tietysti valloittaa Suomen pisimmät portaat, sillä olen ihan koukussa kaikkiin portaisiin. 😀


 Menimme järven yli siltaa pitkin ja siinähän portaat olivatkin. Siitä sitten vaan ylös!



Hienot portaat, pakko myöntää, vaikka kyllä Malminkartanonkin portaat aika hyvät ovat, mutteivät sentään vedä vertoja näille. Ylhäältä olikin sitten upeat maisemat.



Huipulle kun päästiin, oli pakko pitää helteessä juomatauko - eikun Panorama Bariin, josta saa muuten Suomen parhaat Aperol Spritzit angostuuran kera.





Tahkolla riittää siis tekemistä, kunhan oma kunto antaa myöten. Portaiden ja hikisen vaelluksen jälkeen pelasimme vielä tunnin tennistä. Sitten olikin hyvä syy rentoutua ja katsoa jalkapalloa 😀.
Seuraavana päivänä vuokrasimme maastopyörät, mutta ensin oli käytävä cappucinolla tässä viihtyisässä kahvila-ravintolassa ihan rannan vieressä.



Toisena päivänä vuokrasimme sähkömaastopyörät, mikä helpotti suunnatomasti ylämäissä. Kaksi tuntia poljimme ja kiertelimme ympäri Tahkoa tyttöjen suppaillessa.


Pyöräilyn jälkeen valloitimme portaat Tahkon huipulle uudelleen ja nautiskelimme lounasta Panorama Barissa.


 Olipas piristävä miniloma Tahkolla. Nyt voikin sitten hyvin pitää päivän pari lepoa kaiken uurastuksen jälkeen 😅. Paluumatkan ajelimme lähes yhtäsoittoa. Muutama pakollinen pysähdys oli toki tehtävä. Tertin kartano on ihan matkan varrella ja mukava levähdyspaikka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti