sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Pikkupullat


Tänään on nautittu valloittavasta pullan tuoksusta. Kokeilin leipoa pullia täysjyvävehnäjauhoista, jotta välillä voi herkutella paremmalla omallatunnolla 😋. Niistä tuli superhyviä. Ja mikä parasta - laitoin osan pakkaseen ja lämmittelen niitä sitten sitä mukaa, kun tekee mieli herkutella.

Pikkupullat

5 dl rasvatonta maitoa
1 muna
1,75 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pussia Sunnuntai-kuivahiivaa
2-3 dl vehnäjauhoja
noin 10 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmisatetta
rusinoita

2 munaa voiteluun
reasokeria pinnalle

korvapuusteihin juoksevaa rasvaa, sokeria ja kanelia

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon suola, kardemumma ja sokeri sekä muna. Sekoita kuivahiiva 2 desiin vehnäjauhoja ja lisää se taikinaan. Lisää loput jauhot taikinaa vaivaten. Lisää rasva joukkoon vaivauksen loppuvaiheessa. Anna taikinan nousta noin 40 minuuttia. Leivo siitä pikkupullia tai korvapuusteja. Puolitin taikinan ennen leivontaa ja sekoitin toiseen puoleen kourallisen rusinoita. Toisesta taikinapuolikkaasta tein korvapuusteja. Nosta pullat uunipellille leivinpaperin päälle ja nostata niitä 20-30 minuuttia. Voitele pullat juuri ennen paistamista ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista niitä 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti