lauantai 18. toukokuuta 2013

Raparperi-mansikka-mantelipiirakka


Tänään tein kevään ensimmäisen raparperi-mansikka-mantelipiirakan tuoreista kotimaisista mansikoista. Jo piirakkaa tehdessä makuhermoja kutkutteli, sillä NIIN hyvältä se viimeksi maistui! Eikä lopputulokseen tarvinnut pettyä tälläkään kertaa.


Raparperi-mansikka-mantelipiirakka

Pohja
125 g suolatonta voita
2 rkl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon. Lorauta sekaan lopuksi maitotilkka. Taputtele taikinapohja vuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tee tällä välin täyte ja manteliseos.

Täyte
400 g raparperia paloina
1/2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
rasia tuoreita mansikoita

Keitä raparperipaloja vedessä noin 8 minuuttia ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes sokeri liukenee ja jäähdytä. Kaada seos esipaistuneelle pohjalle. Tee sitten manteliseos.

Manteliseos
50 g mantelimassaa
50 g suolatonta voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä esipaistuneen piirakkapohjan päälle raparperi ja mansikat sekä manteliseos päällimmäiseksi. Paista piirakkaa uunissa vielä 15-20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vielä hetken ja vatkaa sillä välin kermavaahto. Sitten herkuttelemaan : ).
  NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti