sunnuntai 5. toukokuuta 2013
Sitruunakanaa ja mintturiisiä
Tänään sovelsin Avotakassa ollutta sitruunakanan reseptiä. Kanan kanssa tarjolla oli jasmiiniriisiä sipulin, mintun ja sitruunan kera.
Sitruunakana
400 g ohuen ohuita kanafileitä
rypsiöljyä paistamiseen
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 pientä sipulia lohkoina
4 valkospulinkynttä siivuina
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl kanafondia ja 2,5 dl keitettyä vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa
4 ohutta sitruunan viipaletta
Ruskista kanafileitä öljyssä molemmilta puolilta. Nosta kanafileet paistovuokaan ja ripottele päälle kevyesti suolaa ja mustapippuria. Paista sipulilohkoja ja valkosipulia kevyesti pannulla. Lisää inkivääriraaste, kanaliemi, hunaja ja ripaus suolaa. Kiehauta ja kaada kanafileiden päälle vuokaan. Lisää kanojen päälle vielä ohuet sitruunaviipaleet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Mintturiisi
jasmiiniriisiä
ripaus suolaa
2 rkl mintun lehtiä silputtuna
1 salottisipuli silputtuna
oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
Keitä riisi ohjeen mukaan. Kuullota sipulia öljyssä pannulla ja kaada keitetyn riisin joukkoon. Purista sitruunan mehu ja lisää silputtu minttu. Sekoita ja aseta tarjolle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti