sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sitruunakanaa ja mintturiisiä


Tänään sovelsin Avotakassa ollutta sitruunakanan reseptiä. Kanan kanssa tarjolla oli jasmiiniriisiä sipulin, mintun ja sitruunan kera.

Sitruunakana

400 g ohuen ohuita kanafileitä
rypsiöljyä paistamiseen
ripaus suolaa ja mustapippuria

2 pientä sipulia lohkoina
4 valkospulinkynttä siivuina
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl kanafondia ja 2,5 dl keitettyä vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa
4 ohutta sitruunan viipaletta

Ruskista kanafileitä öljyssä molemmilta puolilta. Nosta kanafileet paistovuokaan ja ripottele päälle kevyesti suolaa ja mustapippuria. Paista sipulilohkoja ja valkosipulia kevyesti pannulla. Lisää inkivääriraaste, kanaliemi, hunaja ja ripaus suolaa. Kiehauta ja kaada kanafileiden päälle vuokaan. Lisää kanojen päälle vielä  ohuet sitruunaviipaleet. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.


Mintturiisi

jasmiiniriisiä
ripaus suolaa
2 rkl mintun lehtiä silputtuna
1 salottisipuli silputtuna
oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu

Keitä riisi ohjeen mukaan. Kuullota sipulia öljyssä pannulla ja kaada keitetyn riisin joukkoon. Purista sitruunan mehu ja lisää silputtu minttu. Sekoita ja aseta tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti