lauantai 4. tammikuuta 2014

Sushi-ilta


Pitkästä aikaa tein itse sushia. Hankin tuoretta lohta, isoja katkaravunpyrstöjä, surimia ja avokadoa, joista sai aikaan mainion iltapalan. Yhteensä tuli tehtyä 60 sushia. Herkullista!

Sushiriisi
3 mittaa riisiä  - huuhdeltava hyvin
vettä kolmanteen merkkiin asti ja sitten riisinkeitin cook-moodiin

Kun riisi on keitetty, anna olla vielä warm-moodissa 15 minuuttia. Kaada sitten laakeaan astiaan ja kaada päälle riisiviinietikkaseos, johon tulee

3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa

Kuumenna ainekset kattilassa ja sekoita, kunnes suola ja sokeri ovat sulaneet joukkoon. Kaada sitten riisin päälle. Anna riisin jäähtyä puolisen tuntia kostean pyyhkeen alla ja sitten vaan susheja rullailemaan.


Sushiainekset
norilevyjä
lohta
avokadoa
katkaravunpyrstöjä
surimia
wasabia
inkiväärilastuja


Jostakin syystä popcornit maistuvat älyttömän hyviltä sushin kanssa, joten tietysti niitäkin piti tehdä. Ja kuohuviini maistuu myös näiden herkkujen kanssa : ). Tällä kertaa korkkasimme Jeio-kuoharin. Cheers!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti