maanantai 16. maaliskuuta 2015

Eväät flunssan karkotukseen


Oil pulling, matcha, hunaja, super food... kaikkea on kokeiltu flunssan nujerrukseen! Tämän talven flunssa on ärhäkkä ja sitkeä - enkä juuri muista, olisinko aiemmin ollut yhtä sitkeän flunssan kourissa. Viime perjantaina jo luulin, että nyt olen päässyt sen yli ja lähdin pitkästä aikaa juoksemaan. Otin varovasti ja juoksu tuntui niin, niin hyvälle. Nukuin yönkin paljon paremmin. Mutta ei - seuraavana aamuna oli taas dizzy olo ja kuumetta. Kyllä harmitti ja masensi tuo takapakki!


Nyt olen yrittänyt kokeilla kaikkea mahdollista, millä flunssan saisi nujerrerttua. Viimeisin kokeilu on  matcha tee, joka tuotetaan varjossa kasvaneiden teepensaiden lehdistä ja jossa pitäisi olla paljon antioksidantteja, jopa enemmän kuin missään muussa juomassa tai marjassa. Jos ei muuta, niin ainakin on vaihtelua, kun kokeilee erilaisia juttuja ja mieli pysyy virkeänä :). Sainkin lisänimen Milla Magia, kun sekoittelen myrkyn vihreää juomaa.



Hunaja ja tee - hyvä lääke flunssaan - tai ainakin maistuu hyvälle.



Super food energiapatukat maistuvat hyviltä ja taitavat olla suklaata terveellisempiä naposteltavia. Maistuvat espresson kerakin :).


Lindtin suklaata ostimme Salzburgista, joten sitäkin on maisteltu. Erittäin toimiva lääke ja niin hyvää :).


Erilaisia teelaatujakin on tullut kokeiltua useita - kamomillaa, rooibosta, vihreää, mustaherukkaa, earl greytä - just name it :).



Kookosöljyllä purskuttelu eli oil pulling ei varsinaisesti liity flunssan nujerrukseen, mutta kokeiltu on nyt sitäkin :).


Näiden keinojen lisäksi käytössä ovat aivan perinteiset keinot, kuten runsas juominen, höyryhengitys ja nenähuuhtelu. Näillä eväillä uuteen nousuun :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti